Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a brambory nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme majoránkou a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájenou na proužky osmahneme a přidáme do polévky. Na másle a cibulce připravíme růžovou jíšku, vlijeme do polévky. Povaříme 5 minut a dochutíme nastrouhaným česnekem, případně kouskem masoxu.
Tip: Místo slaniny můžeme použít uzené žebro, kousek uzeného nebo na kolečka nakrájenou klobásku.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek